In memoriam Peter van Opstal

Onverwacht en veel te jong (64 jaar) is donderdag 29 oktober Peter van Opstal overleden. Peter was een trouw lid van onze heemkring. Hij liet zich regelmatig bij allerlei activiteiten zien. En vooral de laatste jaren zette hij zich enthousiast in om samen met anderen 75 jaar bevrijding tot een succes te maken.

Het onderwerp Tweede Wereldoorlog in Gilze en Rijen was zijn passie en zijn deskundigheid. De oorlogsdocumentaire, de tentoonstelling, de herinneringsfietsroute, het bevrijdingslint, het educatieproject; hij was overal bij betrokken en stelde zonder aarzeling niet alleen zijn kennis, maar ook talloze foto’s en andere materialen ter beschikking, uit die immense verzameling die hij jarenlang bijeengebracht had.

Met voldoening kon hij kijken naar de opbloeiende belangstelling voor deze moeilijke periode en het feit dat de heemkringactiviteiten zo aansloegen bij de inwoners. Zijn deskundigheid kwam nu goed van pas.

Het was goed samenwerken met Peter; zijn enthousiasme en kennis waren een bron van inspiratie voor de medevrijwilligers. Altijd wist hij nog wel ergens gegevens vandaan te halen of mensen te benaderen. Hij heeft op de viering van 75 jaar bevrijding in onze gemeente duidelijk zijn geschiedkundige stempel gedrukt. Zonder zijn bijdragen was dat jaar niet geworden wat het nu was. En die plaats zullen wij hem in onze herinneringen altijd blijven geven.

We leven mee met zijn vrouw en kinderen die zonder hem verder moeten. Wij wensen hen heel veel sterkte.

 

Bestuur en leden Heemkring Molenheide