Agenda

Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens

Lezing voor leden van heemkring Molenheide over de dodendraad, een grensversperring onder hoogspanning uit de Eerste Wereldoorlog. Op dinsdagavond 20 februari 2024 om 19.30 uur in ons heemgebouw ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22, Gilze.

(meer…)

Tentoonstelling ‘Leer van leer’.

Met Gilze en (vooral) Rijen als echte leerlooiersdorpen is er met deze expositie veel te vertellen en te laten zien. Zo vind je er uitleg over het leerlooiproces en zijn er veel foto’s van leerlooierijen en schoenfabrieken. Er is een oude schoenmakerij ingericht, waarbij foto’s laten zien hoe het werk van  de schoenmaker eruitzag. Natuurlijk zijn er ook allerlei materialen die van leer zijn gemaakt tentoongesteld.

(meer…)

Stamboomcafé

Op maandagavond 4 maart is weer een ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze Van 19.00 tot 21.00 uur ben je welkom.

(meer…)

Lezing over De Gouden Eeuw van Breda

De hofstad Breda als cultuurpolitiek centrum in de Nederlanden (1450-1550)
Lezing voor leden van heemkring Molenheide op dinsdagavond 19 maart 2024 om 19.30 uur in ons heemgebouw ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22, Gilze. De lezing wordt verzorgd door Arnoud-Jan Bijsterveld. 

(meer…)