Agenda

Heemtuin

Onze heemtuin is de komende maanden helaas niet te bezoeken. Momenteel vinden er renovatiewerkzaamheden plaats. Wij verwachten dat na de vakantie in september deze weer open zal zijn voor een bezoek.

Stamboomcafé

Op maandagavond 5 september is weer een ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze Van 19.00 tot 21.00 uur ben je welkom.
(meer…)

Viering 45-jarig bestaan Heemkring Molenheide

Dit jaar bestaat onze heemkring 45 jaar. Dit willen wij met onze leden vieren op vrijdag 16 september a.s. Het programma van deze viering zal via onze nieuwsbrief aan jullie bekend gemaakt worden.  Dat het weer een fantastische avond wordt staat voor ons al vast. Voor het programma van deze avond, klik hier

Stamboomcafé

Op maandagavond 3 oktober is weer een ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze Van 19.00 tot 21.00 uur ben je welkom.

(meer…)

Lezing ‘Moedige mensen in oorlogstijd’

‘Moedige mensen in oorlogstijd – zij die niet toekeken’ Een lezing door Piet Pruijssers, voorzitter van de Heemkundevereniging Sprang-Capelle en rondleider bij Nationaal Monument Kamp Vught

Op maandagavond 17 oktober om 19.30 wordt er in ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22, Gilze een lezing gehouden voor leden van de heemkring.
(meer…)

Documentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’

Aan de hand van foto’s, film, interviews en gesproken teksten geven wij de kijker een beeld van de (dramatische) gebeurtenissen in de oorlog. Op  25 oktober 2022 zal deze film in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen worden vertoond. Aanvang 19.30 uur. Reserveer alvast deze datum.
(meer…)

Stamboomcafé

Op maandagavond 7 november is weer een ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze Van 19.00 tot 21.00 uur ben je welkom.

(meer…)