Agenda

Stamboomcafé

Elke tweede maandag van de maand met de daaropvolgende dinsdag is het ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze open en wel: ‘s maandags  van 19.00 tot 21.00 uur; dinsdags van 13.30 tot 16.30 uur. U bent welkom op: 8 en 9 april 2019.

(meer…)

‘Je bent jong en je wilt wat’

Jongerenculturen in Noord-Brabant in de jaren zestig
Vanaf circa 1955 kwamen overal in Nederland jongerenculturen van de grond. Jongeren reden rond op brommers, hingen rond op straat of bij cafetaria en ijssalons, kochten grammofoonplaten met popmuziek, gaven zich over aan vreemdsoortige nieuwe dansen in de dancing of de jongerensoos, bezochten concerten van hun favoriete muzikanten, droegen opvallende haardossen als kuiven, suikerspinnen, jazz-sikjes en beatleshaar en kleedden zich duidelijk anders dan hun ouders.
(meer…)

Stamboomcafé

Elke tweede maandag van de maand met de daaropvolgende dinsdag is het ‘stamboomcafé’ van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat 22 te Gilze open en wel: ‘s maandags  van 19.00 tot 21.00 uur; dinsdags van 13.30 tot 16.30 uur. U bent welkom op: 13 en 14 mei 2019.

(meer…)

Jaarlijkse muziekavond

Op vrijdagavond 20 september houden wij voor onze leden de jaarlijkse muziekavond. Verdere informatie over deze avond volgt nog.

 

Vertoning documentaire over de Tweede Wereldoorlog Gilze en Rijen

Aan de hand van foto’s, film, interviews en gesproken teksten geven wij de kijker een beeld van de (dramatische) gebeurtenissen in de oorlog. Op 8 oktober 2019 zal deze film in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen worden vertoond. Over kaartreservering en verdere informatie zal op deze website nog melding worden gedaan.

Vertoning documentaire over de Tweede Wereldoorlog Gilze en Rijen

Aan de hand van foto’s, film, interviews en gesproken teksten geven wij de kijker een beeld van de (dramatische) gebeurtenissen in de oorlog. Op 9 oktober 2019 zal deze film in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze worden vertoond. Over kaartreservering en verdere informatie zal op deze website nog melding worden gedaan.

Vrijwilligersavond

Jaarlijks worden de vrijwilligers van onze verenging voor hun inzet bedankt door het bestuur. Dit jaar wordt deze bijeenkomst gehouden op vrijdagavond 22 november. De vrijwilligers worden persoonlijk uitgenodigd voor deze avond.

De bevrijding van Brabant

Op woensdagavond 27 november wordt in Cultureel Centrum De Schakel door Prof. Dr. W. Klinkert een lezing verzorgd over de bevrijding van Brabant in oktober 1944. De lezing wordt door Heemkring Molenheide in het kader van de viering van ’75 jaar bevrijding Gilze en Rijen’ georganiseerd. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

Dialecten in Brabant

Op dinsdagavond 17 december 2019 wordt door Jos Swanenberg een lezing gehouden over dialecten in Brabant. De lezing is alleen toegankelijk voor leden van Heemkring Molenheide. Locatie: Heemgebouw, Nieuwstraat 22, Gilze. Aanvang 19.30 uur.