Agenda

Jaarlijkse muziekavond

Op vrijdagavond 27 september 2019 houden wij onze jaarlijkse muziekavond.  Deze avond wordt gehouden in zalencentrum De Hooikar, Alphenseweg in Gilze. Aanvang 19.30. Alleen toegankelijk voor leden van Heemkring Molenheide. Dit mag u niet missen!

(meer…)

Vertoning documentaire over de Tweede Wereldoorlog Gilze en Rijen

Aan de hand van foto’s, film, interviews en gesproken teksten geven wij de kijker een beeld van de (dramatische) gebeurtenissen in de oorlog. Op 8 oktober 2019 zal deze film in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen worden vertoond. Over kaartreservering en verdere informatie zal op deze website nog melding worden gedaan.

Vertoning documentaire over de Tweede Wereldoorlog Gilze en Rijen

Aan de hand van foto’s, film, interviews en gesproken teksten geven wij de kijker een beeld van de (dramatische) gebeurtenissen in de oorlog. Op 9 oktober 2019 zal deze film in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze worden vertoond. Over kaartreservering en verdere informatie zal op deze website nog melding worden gedaan.

Vrijwilligersavond

Jaarlijks worden de vrijwilligers van onze verenging voor hun inzet bedankt door het bestuur. Dit jaar wordt deze bijeenkomst gehouden op vrijdagavond 22 november. De vrijwilligers worden persoonlijk uitgenodigd voor deze avond.

De bevrijding van Brabant

Op woensdagavond 27 november wordt in Cultureel Centrum De Schakel door Prof. Dr. W. Klinkert een lezing verzorgd over de bevrijding van Brabant in oktober 1944. De lezing wordt door Heemkring Molenheide in het kader van de viering van ’75 jaar bevrijding Gilze en Rijen’ georganiseerd. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

(meer…)

Dialecten in Brabant

Op dinsdagavond 17 december 2019 wordt door Jos Swanenberg een lezing gehouden over dialecten in Brabant. De lezing is alleen toegankelijk voor leden van Heemkring Molenheide. Locatie: Heemgebouw, Nieuwstraat 22, Gilze. Aanvang 19.30 uur.