Agenda

‘Steunt de uitgeslotenen’

Een lezing door Kees van der Heijden, historicus en heemkringvrijwilliger, en behandelt de geschiedenis van de katholieke arbeidersbeweging in Gilze en Rijen.
Het is honderdtwintig jaar geleden dat de eerste vakvereniging in Gilze en Rijen werd opgericht. In 1903 namen de spoorwegarbeiders het initiatief om te komen tot een plaatselijke afdeling van het RK Secretariaat van Spoor-en Tramwegpersoneel St. Raphaël.

(meer…)

Heemtuin open

Kom onze compleet gerenoveerde en opnieuw ingerichte heemtuin bezoeken.
De tuin heeft een ware metamorfose ondergaan. Nieuw ingerichte perken en paden, herbouwde karkooi en afhang, verantwoord regenwaterbeheer en een imposante poort met molensteen. Grote veranderingen waarbij meteen ook duurzaamheid en klimaat hoog in het vaandel staan.
De heemtuin is te bezoeken bij ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22, Gilze op zondag 7 juli en is open van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie of thee staat klaar.

Jaarlijkse excursie

Onze excursie staat gepland op vrijdag 12 juli 2024.
De reis zal ons voeren naar Amersfoort waar wij in de knusse oude binnenstad te gast zullen zijn. Onze leden ontvangen via de nieuwsbrief van de maand mei meer informatie over deze informatieve en gezellige dag.

Tentoonstelling ‘bevrijding en wederopbouwjaren’

In het kader van de herdenking en viering van tachtig jaar bevrijding stellen wij weer een tentoonstelling samen over deze periode. Bij de herdenking en viering van vijfenzeventig jaar hebben wij destijds de tentoonstelling eerder moeten sluiten vanwege corona. Deze tentoonstelling zal telkens de eerste zondag van de maand te zien zijn. Openingstijden van 13.30 uur tot 16.30 uur in ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22, Gilze. Toegang is gratis. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Documentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’

‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ gaat over de Tweede Wereldoorlog in onze vier dorpen. Met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord geven we een beeld van het leven tijdens de oorlog en wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in ons dorp, onze wijk, onze straat.
Deze documentaire zal in Cultureel Centrum de Schakel in Gilze worden vertoond. Informatie over kaartverkoop en aanvangstijd worden zo spoedig mogelijke bekend gemaakt.

Lezing over de Tweede Wereldoorlog

Op dinsdagavond 8 oktober zal een openbare lezing worden gehouden door Paul Faes met als onderwerp de Tweede Wereldoorlog. De lezing wordt gehouden in Cultureel Centrum de Schakel in Gilze. Over de inhoud van de lezing, aanvangstijd, etc. wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Lezing over de Tweede Wereldoorlog

Op dinsdagavond 19 november wordt in Cultureel Centrum de Boodschap een openbare lezing gehouden door Prof. Dr. W. Klinkert over de bevrijding van Brabant in 1944. Verdere informatie over deze avond zal zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt.

Documentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’

Overleven in de schaduw van het vliegveld’ gaat over de Tweede Wereldoorlog in onze vier dorpen. Met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord geven we een beeld van het leven tijdens de oorlog en wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in ons dorp, onze wijk, onze straat.
Deze documentaire zal in Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen worden vertoond. Informatie over kaartverkoop en aanvangstijd worden zo spoedig mogelijke bekend gemaakt.