Beeld- en archiefbank Gilze en Rijen

De beeld- en archiefbank is een digitale beeldbank voor erfgoedmateriaal uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Er bevinden zich al duizenden beelden in deze beeld- en archiefbank. De website is voortdurend in ontwikkeling. Onze vrijwilligers vullen de inhoud nog dagelijks aan. Naast het archiefmateriaal van Heemkring Molenheide laten wij ook interessante erfgoedcollecties van derden zien die betrekking hebben op onze gemeente (o.a. collectie van Cor de Kok, collectie van de Stichting Erfgoed Ericsson Nederland). Deze  Stichting heeft ook nog een eigen website.  

Ondersteuning bij het zoeken op de onze beeld- en archiefbank

Zoeken op woorddelen

Door een asterisk (*) voor of achter een woord toe te voegen kan gezocht worden op een deel van het woord. Voorbeeld: Mol* geeft als resultaat alle woorden die beginnen met mol. Bijvoorbeeld mol, molen en molenheide.   Zoekterm=mol*

Zoeken op exacte woordvolgordes

Door een aantal woorden tussen aanhalingstekens (“”) te plaatsen zoekt de zoekmachine op deze specifieke woordencombinatie in deze specifieke volgorde. Voorbeeld: “Noord Brabant” geeft alle resultaten waarin deze specifieke woordvolgorde voorkomt. Resultaten waarin enkel het woord Noord of Brabant voorkomt worden niet meegenomen. Dit geldt ook voor resultaten waar deze woordvolgorde niet precies gehandhaafd wordt zoals Noord Brabant.  Zoekterm=“Noord Brabant” 
Voor meer zoekondersteuning: kijk dan op het zoekvenster bijv. bij Foto’s op ‘Help bij zoeken’

U kunt kiezen uit de volgende rubrieken:

 • Foto’s 
  Heeft u opmerkingen of aanvullingen op de door ons getoonde foto’s? Laat het ons weten. Stuur dan een e-mail naar: info@heemkringmolenheide.nl   Geef bij uw reactie wel het objectnummer aan.
 • Boeken
  Heemkring Molenheide beschikt over een bibliotheek met meer dan 1.300 boeken en tijdschriften. U kunt kiezen uit diverse onderwerpen. Om boeken te lenen moet u lid zijn van Heemkring Molenheide. Hoe u lid kunt worden kunt u hier lezen. Wilt u de boeken inzien? Dat kan. Ook als u geen lid bent. Onze bibliotheek is elke dinsdagmorgen  van 9.30 uur tot 11.30 uur open, ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 , Gilze.
 • Audio
  In deze rubriek laten wij u gesproken berichten en liederen horen van zowel historische- als culturele gebeurtenissen in onze Gemeente.
 • Video’s
  Opnamen van historische gebeurtenissen en culturele evenementen in onze Gemeente kunt u hier bekijken.
 • Voorwerpen
  In deze rubriek tonen wij u voorwerpen die in ons Heemgebouw aanwezig zijn. (schilderijen, beeldjes, etc.)
 • Bidprentjes 
  Heemkring Molenheide beschikt over duizenden bidprentjes. Door de werkgroep worden deze prentjes momenteel gedigitaliseerd. Intussen staan er al meer dan 22.000 bidprentjes op onze beeld- en archiefbank. Lees hier een interessant artikel over de historie van bidprentjes.
 • Documenten
  In de archieven van de Heemkring bevinden zich een groot aantal interessante en informatieve documenten. Vrijwilligers werken momenteel aan het via deze beeldbank zichtbaar maken van de documenten. 

                                                                                                            Project wordt uitgevoerd in samenwerking met 

Disclaimer