Heemtuin het mooie alternatief

Na de succesvolle Open-Tuinendag met veel bezoekers, gaan we vrolijk verder u met mooie planten en struiken te verrassen. Er staan er nu veel in bloei. En achter iedere plant zit wel een verhaal. Daar kunnen wij u uitleg over geven of u zoekt het zelf op in de vele plantenboeken in de serre. Ook over vogels en vlinders vindt u daar van alles.

En natuurlijk is er de vermaarde mispeljam om te proeven. Geoogst in eigen tuin, en door enkele vrijwilligers tot jam verwerkt. De mispelboom heeft weldadig in bloei gestaan.

BIJENKORVENVLECHTEN
Voor komende zondag hebben we ook Huub Weterings weer bereid gevonden om een demonstratie van het oude ambacht bijenkorvenvlechten te geven. U weet, hij is een echte natuurmens en zijn verhalen hierover zijn interessant.

We hebben ook een ouderwetse keuken die de moeite waard is om te zien. In het hoekje ‘Steenfabriek’liggen de laatste ongebakken stenen.

Overigens is onze werkgroep druk aan het renoveren,maar dit geeft voor de bezoeker geen overlast.

U kunt ons vinden op het adres Nieuwstraat 22 in Gilze. De toegang is gratis. Voor kleine kinderen is er een kleurplaat. Groepen kunnen ook buiten de openstellingsuren terecht. U kunt hiervoor een afspraak maken via www.heemkringmolenheide.nl.