Oproep Tentoonstelling 2018

Heemkring Molenheide wil in april 2018 weer starten met een nieuwe tentoonstelling. Momenteel loopt de expositie ”Spulgoed, komde gij speulen” nog tot februari 2017. Volgend jaar gaat de commissie een tentoonstelling opzetten over de “Jaren 60” en daar kunnen ze allerhande objecten voor gebruiken.

Het onderwerp “Jaren 60” zal nog veel mensen aanspreken, die herinneringen hebben aan deze tijd. Maar om een tentoonstelling in te kunnen richten, heeft men natuurlijk ook uw hulp nodig. De commissie is op zoek naar materialen en foto’s voor de expo.  Dit om weer een aantal leuke fotoalbums te kunnen maken. De foto’s worden gescand door de commissie en u krijgt ze meteen weer retour.

De heemkring is ook op zoek naar trouwfoto’s van echtparen, die in het jaar 1960 in het huwelijk zijn getreden. Natuurlijk graag met namen en data erbij. Verder zou het mooi zijn, als u een trouwjurk en/of een trouwpak uit de jaren 60 kan leveren.  Maar allerlei materialen uit die periode, zoals oude geisers, keukentrapjes, een babyuitzet, een oude step, transistorradio, cassetterecorder, filmcamera, fototoestel, droogkap, zinken wasteil, wieg, oud windscherm, kinderstoel (geen hout) of een straalkachel. Winkelboekjes, oude reclames, oude verpakkingen, als het maar uit de zestiger jaren komt.

Heeft u iets waarvan u denkt dat het interessant kan zijn voor de tentoonstelling en wilt u het ruim een jaar aan ons uitlenen, laat het ons dan even weten. U kunt contact opnemen met: Kees en Ria de Vet, Burg. van Poppelstraat 37, Gilze. Tel: 0161-455428.  Of een mail sturen naar  tentoonstelling@heemkringmolenheide.nl  Zij zullen dan contact met u opnemen. Heemkring Molenheide hoopt, dat veel materialen te leen worden aangeboden, zodat er een mooie tentoonstelling ingericht kan worden.