Gerenoveerde heemtuin officieel heropend

Twee tuinscharen kregen de wethouders Marielle Doremalen en Corné Machielsen zondagmiddag 5 mei aangereikt. Heel toepasselijk, want met een gelijktijdige knip onthulden ze samen het bordje ‘Vrijwilligersplein’ en verklaarden daarmee de gerenoveerde tuin van Heemkring Molenheide voor heropend.

Zowel de wethouders als voorzitter Bert Wagemakers spraken bij de feestelijke heropening hun waardering uit voor wat vrijwilligers van de heemkring in ruim twee jaar tijd wisten te realiseren. De tuin heeft een ware metamorfose ondergaan. Nieuw ingerichte perken en paden, herbouwde karkooi en afhang, verantwoord regenwaterbeheer en een imposante poort met molensteen. Grote veranderingen waarbij meteen ook duurzaamheid en klimaat hoog in het vaandel staan.

Onderdeel van de festiviteiten waren optredens van het Rijens koor Oud Goud en demonstraties door een mandenvlechter en een wolspinster, die ook met verfplanten aan de slag ging. Foto’s Jan de Jong