Popkoor Divers swingt op Mee de muziek mee

De tentoonstelling ‘Mee de muziek mee’ verhaalt de geschiedenis van de muziekwereld in Rijen, Gilze, Hulten en Molenschot. Vele foto’s, video’s, muziekinstrumenten en clubuniformen, aangeleverd door verenigingen en particulieren, vertellen het verhaal van harmonies, drumbands, accordeonfestivals, bandjes en muzikanten, die op enigerlei wijze muziek maakten in en buiten de gemeente Gilze en Rijen.


Popkoor ‘Divers’ uit Gilze
Het koor zingt onder deskundige leiding van dirigent Michel de Valk een repertoire van jazz tot pop en van musical tot gospel. Soms zingen ze a capella maar meestal begeleid door een geluidsband. De liedjes worden aangeleverd door leden van Divers en dan beoordeeld door de muziekcommissie en dirigent.

Het feestweekend van Meer Muziek 2007 werd de aanleiding om een popkoor op te richten. Al snel waren acht mensen bereid om de organisatie op zich te nemen. Enkele maanden later had het koor een naam: Popkoor Divers, en een jonge (19 jaar) talentvolle dirigent Ezra van Nassauw.Men begon met veertig actieve vrouwen en een wachtlijst van twaalf (streefaantal was veertig dames) en tien actieve mannen (streefaantal vijftien). Begin januari 2008 begonnen de repetities, eerst bij café Aan ’t Plein, later bij Hotel De Kronen, met een gehuurde piano en een enthousiaste groep zangers. Momenteel wordt er bijeengekomen in De Schakel. Het dirigeerstokje is in 2010 door Michel de Valk overgenomen van Ezra Nassauw. Michel is een veelzijdig musicus en professioneel koordirigent met brede ervaring op allerlei gebied. Maar het meest belangrijk voor Popkoor Divers is zijn motto: “Zingen is leuk”! Het gaat Michel om het plezier van muziek maken met amateurs. Aangezien Popkoor Divers bestaat uit louter amateurs, die graag met elkaar zingen, lukt dit prima met deze dirigent! De leeftijd van de leden varieert tussen de 25 en 60 jaar. De leden komen uit Galder, Goirle, Molenschot, Tilburg, Hulten, Alphen, Rijen en Gilze. Er zijn aanstaande vaders bij maar ook een trotse oma en opa.Popkoor ‘Divers’ zal zondagmiddag de tentoonstelling Mee de muziek mee muzikaal opvrolijken.

Interessant is de mogelijkheid om ook de oude beroepen van rozenkransen maken en hand boekbinden te zien. Het zijn beide bezigheden die vooral in kloosters werden beoefend.In de meeste kloosters werden rozenkransen gemaakt en had je vroeger een afdeling waar de boeken op professionele wijze werden gebonden en gerepareerd. Tijdens de tentoonstelling kunt u zondag zien hoe deze bezigheden uitgevoerd worden. Hebt u nog een kapotte rozenkrans, dan kunt u die meebrengen om te laten repareren.

Tevens kunnen de bezoekers ook heemtuin ’t Boerenblomhof en de tentoonstellingsruimte Van toen tot nu bekijken.

Zondag 4 oktober dus is ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 te Gilze, open van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie staat klaar. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Als groep, school of vereniging kunt u een afspraak maken voor een bezoek buiten de regulaire openingstijden via  secr@heemkringmolenheide.nl .

HvO.