Regionaal Archief Tilburg

Ga op zoek naar uw voorouders
Van 10 november t/m 5 december kan iedereen meedoen aan de ‘Wedstrijd Kwartierstaat’. In een zogenaamde kwartierstaat gaat u vijf generaties voorouders invullen. Deze stuurt u naar ons op en één van onze experts controleert de gegevens. Om mee te doen moet de geboorteplaats van minimaal twee grootouders in het werkgebied van Regionaal Archief Tilburg zijn. Per voorouder geeft u zijn of haar naam, geboorte- en overlijdensdatum, geboorteplaats en huwelijksdatum.

Regionaal Archief Tilburg zorgt voor een ‘kladversie’ om de gevonden gegevens op te noteren. Deze staat op de website onder ‘Wedstrijd’. Kinderen worden ook uitgenodigd mee te doen. Samen met opa en oma komen zij vast een heel eind!

Deelnemers worden uitgenodigd om op zaterdag 10 december aanwezig te zijn in Regionaal Archief Tilburg. Onder de beste inzendingen worden dan tien prijzen verloot! Op deze manier sluit Regionaal Archief Tilburg 200 jaar Burgerlijke Stand feestelijk af.

Kwartierstaat van Geertje Aalders
De prijs is een prachtige prent van illustratrice Geertje Aalders. Zij is bekend van haar werk voor Flow-Magazine. Speciaal voor Regionaal Archief Tilburg maakt zij een kwartierstaat die een eyecatcher zal zijn in elke woonkamer en een dierbaar familiestuk. Een ideaal cadeau bij een huwelijk, geboorte of voor kerst. De gevonden gegevens van de wedstrijd kunt u daarmee mooi presenteren!

Stamboom of kwartierstaat
Er is verschil tussen een stamboom en een kwartierstaat. In een stamboom staan voorouders met alle broers en zussen, ooms en tantes erbij. In een kwartierstaat komen alleen de voorouders voor, dus alleen de ouders van de ouders en daar dan ook weer de ouders van. In onze wedstrijd houden we het op een kwartierstaat. We zijn dus alleen op zoek naar uw voorouders.

Speciaal voor de fanatiekelingen
Kunt u geen genoeg krijgen van het onderzoek naar voorouders, doe dan mee aan ‘Kwartierstaat uit je hoofd’. Op 10 december kunnen mensen meedoen aan uit het hoofd invullen van hun kwartierstaat zonder hulpmiddelen! Wie het verst komt, kan ook rekenen op de kwartierstaat van Geertje Aalders. Opgeven kan via een mailtje aan boekingenRAT@mommerskwartier.nl onder vermelding van ‘Kwartierstaat uit je hoofd’.

Insturen van uw ingevulde kwartierstaat kan naar Regionaal Archief Tilburg, Wedstrijd Kwartierstaat, Postbus 4265, 5004 JG Tilburg, of per mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wedstrijd Kwartierstaat.

Houd de website in de gaten voor het programma op 10 december!