Schatten van Brabant

Bijzondere vondsten door particulieren in Brabantse bodem staan centraal in het project Onder onze voeten. Een reis langs Brabantse bodemschatten. Maar ook hun vinders, en de verhalen die er bij horen worden zichtbaar gemaakt. Van 10 juli tot 28 november worden in zeven bijeenkomsten op diverse plekken in Brabant gevonden ‘schatten’ beoordeeld. Een ideaal moment om al die bijzondere voorwerpen die uit de grond zijn gekomen eens door deskundigen te laten bekijken en beoordelen.

Het  Provinciaal Depot Bodemvondsten zorgt voor deskundigen die alle bodemvondsten van Brabanders kostenloos analyseren. In december 2010  wordt het project afgesloten met een grote publieksmanifestatie. “Dan vertellen we ook de verhalen die bij die vondsten horen. Behoud door beleven, noem ik dat altijd: als je weet welk verhaal bij een voorwerp hoort, gaat het voor je leven en krijgt het waarde”, vertelt gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema.

Onder onze Voeten doet de volgende locaties aan:

Zaterdag 10 juli:           Museum Jan Cunen, Oss (pilot)
Zondag 12 sept.:         Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum, Asten.
Zondag 19 sept.:         Oudheidkundig Museum, Sint-Michielsgestel.
Zondag 3 oktober:       Museum de Acht Zaligheden, Eersel.
Zondag 10 oktober:     Fort Altena, Werkendam.
Zondag 31 oktober:     Dongha Museum, Dongen.
Zondag 28 november: Heemhuis Halsteren, Halsteren.

De bijeenkomsten zijn steeds in de middag. Ze worden vastgelegd in woord en beeld door een speciaal reporter-team en een tekenaar die ter plekke cartoons maakt van de vondsten.

Samenwerking
Het project ‘Onder onze voeten’is een samenwerking van Schatten van Brabant (het cultuurprogramma van de provincie) met  Erfgoed Brabant, het Noordbrabants Museum en de genoemde regiolocaties.

Meer informatie over het project is te vinden op www.onderonzevoeten.nl.