Jongeren niet geïnteresseerd in cultureel erfgoed? Onzin!

Op een eigentijdse en uitdagende manier hebben studenten van het Commanderij College uit Gemert en ’t Bergse VMBO uit Bergen op Zoom bijzondere historische locaties in Brabant veroverd. Ze bedachten zelf hoe ze in een filmpje het erfgoed voor andere jongeren zo interessant mogelijk neer konden zetten.

Tv-uitzendingen
Op 13 juni, 20 juni, 27 juni en 4 juli zendt Omroep Brabant TV de veroveringen uit. Kijk hoe de jongeren voor gepaste opschudding zorgen in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther, hoe ze op biertour gaan door Brabant, hoe ze recht spreken en straf uitzitten in een aantal Brabantse gevangenissen en hoe ze in de voetsporen treden van Vincent van Gogh.


Internetfilmpjes
De jongeren veroveren niet alleen historisch erfgoed op TV maar ook op Internet. Check www.schattenvanbrabant.nl/filmcollectie voor 2 eigentijdse filmpjes. Zie hoe het Processiepark in Handel op een eigentijdse manier wordt veroverd door het Commanderij College. De studenten van ’t Bergse VMBO geven vervolgens hun eigen interpretatie aan het gevangenleven van vroeger in de Gevangenpoort in Bergen op Zoom

Je hebt meer met je verleden dan je denkt!
Wie nieuwsgierig is, ziet zijn of haar geschiedenis in kleine dingen: in het fotoalbum van opa en oma, in het zand onder onze voeten, in onze opvattingen en geloofsovertuigingen, in de kleding die we dragen en in de techniek om ons heen.

Het verleden is van grote betekenis voor onze toekomst. Het bepaalt voor een groot deel wie we vandaag de dag zijn. Toch zijn we ons daar niet altijd van bewust. ‘Schatten van Brabant’, het cultuurprogramma van de provincie Noord-Brabant wil jong en oud interesseren voor kunst, cultuur, cultuurhistorie en de betekenis daarvan. Met verrassende educatieve en culturele activiteiten worden de Schatten van Brabant in de spotlights gezet. Schatten van Brabant roept iedereen op terug te kijken met een andere blik. www.schattenvanbrabant.nl/activiteiten