Herinneringsroute

Er is in onze gemeente veel gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een groot aantal plaatsen hebben zich ingrijpende gebeurtenissen voorgedaan.

Als blijvende herinnering hieraan heeft de gemeente Gilze en Rijen in samenwerking met Heemkring Molenheide herinneringsbordjes ontwikkeld. De eerste vier zijn in april 2014 geplaatst.  Met de intentie om dit aantal jaarlijks uit te breiden. Ieder bordje heeft zijn verhaal. Ook de Traditiekamer van de vliegbasis Gilze-Rijen is betrokken bij dit project. In 2019 zijn de laatste bordjes geplaatst, het jaar waarin de gemeente Gilze en Rijen 75 jaar geleden bevrijd werd.

Deze herinneringsbordjes, drie Liberationzuilen en twee dankkapellen vormen samen de verbindingspunten voor de herinneringsfietsroute. Hij loopt door alle vier de dorpen van de gemeente en is ongeveer 31 km lang. De fietsroute is te vinden op de app IZI travel, onder de naam ‘Herinneringsroute Tweede Wereldoorlog’. Of ga naar www.gilzerijenopdekaart.nl . De route uitprinten? Klik hier

Klik hieronder op de gewenste regel voor de volledige verhalen.

Terug naar Tweede Wereldoorlog Gilze en Rijen