Wiki Gilze en Rijen

Een speciale werkgroep van Heemkring Molenheide houdt zich bezig met de samenstelling van de Wiki Gilze en Rijen. Sinds 2020 kun je er nieuwe of verder uitgewerkte historische en heemkundige verhalen over onze vier dorpen vinden. De Wiki is voortdurend in ontwikkeling en gaandeweg moet dit portaal een belangrijke digitale bron van informatie worden, die op allerlei manieren de geschiedenis van Gilze en Rijen ontsluit.

De Wiki Gilze en Rijen is de opvolger van de tijdmachine van Heemkring Molenheide, met haar 18 thema’s en ruim 1400 uitgewerkte lemma’s over de geschiedenis van Gilze en Rijen. De tijdmachine blijft gewoon in de lucht en dus te raadplegen, maar wordt niet meer aangevuld met nieuwe onderwerpen.

De wiki van Gilze en Rijen is een onderdeel van de Wiki Midden-Brabant, een initiatief van Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg. Verschillende plaatsen in Midden-Brabant nemen deel aan dit portaal. Heemkring Molenheide heeft de ontwikkeling van het deel Gilze en Rijen op zich genomen.

Het ‘schrijversteam’ van de Wiki Gilze en Rijen bestaat uit Kees van der Heijden, Mariëlle van Hezewijk, Nel de Wit en Mirjam Heijs .