Tuin en gebouw

Achter ’t Oude Raadhuis zijn wekelijks zo’n twaalf heemkringleden te vinden, die de heemtuin met zijn 250 planten, heesters en bomen onderhouden (lees meer bij Boerenblomhof). Ook conserveren ze oude werktuigen en machines en maken ze allerlei andere materialen in orde, die in de brandweergarage, het cachot, het schob, de afhang en de bijenstal te vinden zijn (lees meer bij Gebouwen).

Taakverdeling
Om al deze activiteiten te kunnen realiseren bestaat er binnen de groep een duidelijke taakverdeling. Zo zitten er in de werkgroep een timmerman, een smid en een stratenmaker, die in en rond het gebouw allerlei klussen opknappen (lees meer bij Klussen opknappen).

Voor het conserveren van de oude gereedschappen is er een conservator in de groep. En van de zeven mensen die de tuin beheren is er één die snoeit, de ander zaait en plant uit, weer anderen houden de tuin zuiver of zorgen voor de Nederlandse naamgeving op de bordjes. (lees meer bij Taakverdeling tuin).

Tijdens opstellingszondagen van de tentoonstelling is de heemtuin te bezichtigen. Kijk voor de openstelling op Agenda. Vrijwilligers geven graag uitleg over de heemtuin aan de bezoekers.

De huidige tuingroep

De werkgroep is het hele jaar door achter de schermen actief. Een hechte groep, die bestaat uit: Ad Jonkers. Nolda Jonkers,  Piet van Puijenbroek, Ruud Aarts, Louis Kennis, René de Jong, Gonnie Cornelissen, Toon van Haperen, Piet van Haperen, Walter Kokx en Piet Vermeulen.

Wanneer?
De groep werkt iedere maandagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en drinkt traditiegetrouw om 15.00 uur koffie. Mocht u op de maandagmiddag eens een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom!