Genealogie – stamboomonderzoek

De werkgroep genealogie bestaat uit:
Frans van Tetering, Jan Coremans, Jan van Gils, Kees Tijs,  Marianne van Kessel, Jannie Faes en Wim van Hoek.

De groep houdt maandelijks bijeenkomsten, waar zowel beginnende als ervaren genealogen, lid van de heemkring of niet, terecht kunnen. De leden van de werkgroep geven de bezoekers aanvullende adviezen bij hun onderzoek en wisselen gegevens met hen uit. Ze werken voortdurend aan de verdere uitbreiding en het onderhoud van de verschillende genealogische bestanden en collecties.

Voorgeschiedenis
Tijdens de jaarvergadering van februari 2001, werd voor het 25-jarig bestaan van heemkring Molenheide een werkgroep opgericht die een genealogische dag zou gaan organiseren. Deze dag, op 3 maart 2002 in café-restaurant ’t Boerke in Rijen, trok enkele honderden belangstellenden.

Cor Schrauwen en Helma van de Corput namen al tijdens de voorbereidingen het initiatief om binnen de heemkring een genealogische werkgroep op te richten. In september 2001 organiseerde deze werkgroep de eerste genealogische (maandag)avondbijeenkomst voor geïnteresseerden. In 2003 werden de genealogische avonden met dinsdagmiddagen uitgebreid. Op 13 maart 2005 hield de werkgroep een tweede genealogische dag in De Schakel in Gilze.

Het aantal beschikbare gegevens en bestanden is sinds die tijd enorm gegroeid. Zowel beginnende als gevorderde genealogen en zeker diegenen wiens voorouders hier in de gemeente woonden, kunnen er heel wat informatie halen. Zie Genealogie

Beeldbank
Op onze beeldbank hebben onze vrijwilligers al een gigantisch aantal bidprentjes geplaatst. Voor een bezoek aan deze beeldbank, klik hier 

Wanneer?
Voor de precieze data, klik hier Agenda