Frans van Bezouw: ‘Ik heb verschrikkelijk graag bij d’n Ericsson gewerkt’

“Het was goed werken bij d’n Ericsson,” vindt de 82-jarige Frans van Bezouw. “Ik heb er 38 jaar verschrikkelijk graag gewerkt.” Hij begon in 1948 bij de voorraadadministratie en vond via de studies MBA en SPD zijn weg naar de afdelingen nacalculatie en boekhouding.

“Mw Hilten en de heer Wiegman waren onder andere mijn chefs. Goede leidinggevenden waren dat. Was er onenigheid dan werd dat ook benoemd en riepen ze iedereen bij elkaar.” Na een opleiding gevolgd te hebben in Amsterdam, ging Frans in 1968 de automatiseringskant uit. Hij was de eerste binnen het bedrijf die zich met deze nieuwe tak bezighield en werd chef van de afdeling. Naast dat alles zat hij ook nog eens 24 jaar in de ondernemingsraad. “Ik kom uit een arbeidersgezin met een sociale instelling. Ik heb de dertiger jaren (de crisistijd) met de werkeloosheid en daarna de oorlog meegemaakt. Ik had het geluk dat ik goed kon leren – ik was een echte wiskundeman – en bij Ericsson heb ik me breed kunnen ontplooien. Als hobby heb ik ook veel kinderen bijles wiskunde gegeven.”

Frans van Bezouw (op de foto  rechts)
wordt toegesproken door de heer Schultz

Prima idee
Of hij nog wel eens bij d’n Ericsson komt? “Niet zoveel meer. Ik ben gehandicapt en kan bijna niet meer lopen.” Bij de tentoonstelling van de heemkring is hij wel wezen kijken. “Een mooie tentoonstelling. Goed opgebouwd. En een prima idee om Ericsson eens in de schijnwerpers te zetten. Het bedrijf is altijd een grote werkgever geweest en hoort echt bij Gilze en Rijen. Er is een tijd geweest dat er 2500 mensen werkten. Ik heb in het heemerf verschillende bekenden gezien.”

 

April 2007
MvH

 U kunt naar het volgende artikel Oud-werknemer Piet Avontuur: “In de overall binnengekomen, maar ook in de directie gezeten” of terug naar “D’n Ericsson”