Oud-werknemer Dré Nooten: “Soms vluchtten we haasjerepje het dorp in”

Maar liefst 42 jaar heeft Dré Nooten (‘ze kennen me als Dréke’) uit Rijen bij Ericsson gewerkt.  Hij is (nog net) 87 jaar en heeft prima herinneringen aan zijn tijd daar.

“Bij de expeditieafdeling heb ik gewerkt. Import en export van goederen. Daardoor had ik bijvoorbeeld ook te maken met de douane in de haven van Rotterdam. Daar kwamen regelmatig schepen uit Zweden aan en wij declareerden de facturen. Ericsson was alles voor mij. Anders was ik er ook niet zo lang gebleven. Een prima werkgever en goede bazen waar ik mee werkte.” Wat hij nooit zal vergeten uit die periode? “De oorlogsjaren. We vluchtten regelmatig haasjerepje het dorp in als het alarm afging en er vliegtuigen overkwamen. Je liet je werk vallen en probeerde zo snel mogelijk een veilig heenkomen te vinden. Het waren moeilijke jaren. Vervolgens heb ik de wederopbouw bij Ericsson helemaal meegemaakt.”

Zijn toewijding voor Ericsson strekte zich uit tot zijn vrije tijd. “Ik heb het voetbalelftal van Ericsson mee opgericht. Ik organiseerde wedstrijden en speelde zelf mee. Dat laatste heb ik trouwens ook bij RAC lang gedaan. Daar heb ik tot mijn zeventigste bij de veteranen gespeeld.”

Oude bekenden
De contacten met Ericsson beperken zich nu nog tot activiteiten van de Club van Goud en Zilver en van de Ontspanningsvereniging en de recepties als er jubilarissen zijn. “Leuk om dan de oud-collega’s weer te zien. Soms is het wel dertig jaar geleden dat je ze tegengekomen bent.” Ook bij de tentoonstelling van de heemkring kwam hij veel oude bekenden tegen. “Ik ben meteen de eerste de beste keer geweest. Het was echt de moeite waard. Dat hoor je ook als je er anderen over spreekt. Ik kwam er onder andere foto’s van mezelf tegen. Van het oude voetbalteam heb ik nog alle namen aan kunnen leveren.”

Oktober 2007
MvH


Dré Nooten bij zijn 40- jarig jubileum met links van hem de
heren Schult en Wirken en rechts van hem burgemeester Ballings

U kunt naar het volgende artikel ‘Oud-werknemer Jan Graafmans: “De draaierij was een ontzettend gezellige afdeling” of terug naar D’n Ericsson