Open tuinendag: Vlechten, kantklossen en wol spinnen

Zondag 11 juni is ’t Oude Raadhuis in Gilze al vanaf 10.00 uur geopend. In het kader van ‘Open Tuinendag’ in Gilze is ook de heemtuin ‘’t Boerenblomhof te bezichtigen. Daarnaast is ook de tentoonstelling van heemkring Molenheide “Spulgoed, komde gij speulen?” open en zijn er diverse ‘oud ambachten’ te bekijken. De entree is gratis.

Er zullen die zondag drie oude beroepen uitgeoefend worden: korven en manden vlechten, kantklossen, wol spinnen en verven. Hierbij hoort natuurlijk de uitleg van de ambachtelijke lieden. De tentoonstelling ‘Spulgoed, komde gij mee speulen?’ heeft vorig jaar zoveel bezoekers ontvangen, dat de commissie besloot er nog een jaar aan vast te plakken. Wel met geheel ander speelgoed van voor 1980, zodat kinderen, ouders en grootouders zich weer kunnen vermaken met hun verhalen over de manier van spelen vroeger.

Natuurlijk zijn de heemtuin, de afhang en de overige vaste tentoonstellingen ook allemaal te bezichtigen. Het is de moeite waard  om gezellig zondagmiddag te komen kijken, want naast alle nostalgische apparaten en gebruiksvoorwerpen is ook de heemtuin in volle bloei. De tentoonstelling is in ’t Oude Raadhuis,  Nieuwstraat 22 , Gilze op zondag 11 juni en is dus open van 10.00 tot 16.30 uur.  De entree is gratis en de koffie of thee staat klaar. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: secr@heemkringmolenheide.nl

terug naar Agenda