Tentoonstelling ‘Leer van leer’.

Met Gilze en (vooral) Rijen als echte leerlooiersdorpen is er met deze expositie veel te vertellen en te laten zien. Zo vind je er uitleg over het leerlooiproces en zijn er veel foto’s van leerlooierijen en schoenfabrieken. Er is een oude schoenmakerij ingericht, waarbij foto’s laten zien hoe het werk van  de schoenmaker eruitzag. Natuurlijk zijn er ook allerlei materialen die van leer zijn gemaakt tentoongesteld.

Onze vorige tentoonstelling over de bevrijding moesten we als gevolg van corona na enkele maanden stopzetten. Omdat we het zo jammer vinden dat daardoor de fotoboeken niet echt tot hun recht gekomen zijn, leggen we die tijdens deze tentoonstelling als extraatje ter inzage.

De tentoonstelling ‘Leer van leer’ is zondag 2 april 2023, tussen 13.30 en 16.30 uur voor het eerst te bezichtigen in ‘Heemerf  ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 in Gilze. Toegang is gratis. De koffie staat klaar. De tentoonstelling loopt tot december 2023, iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van augustus 2023.

terug naar Agenda