Het spel Carnaval

Op dinsdag 26 februari zal Frank Timmers uit Prinsenbeek een lezing verzorgen voor leden van Heemkring Molenheide. Aanvang van de lezing is 19.30 uur. Locatie: ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 te Gilze.

Carnaval is een spel dat we samen spelen. Van de gewone vierder en wagenbouwer tot de burgemeester die de sleutel van stad of dorp afstaat aan de tijdelijke machthebber, de prins. Zoals ieder spel heeft ook carnaval gebruiken en regels. Frank Timmers zocht naar verklaringen en vertelt hierover tijdens zijn presentatie ‘Het spel carnaval’. Het wonderlijke feest kent vele elementen die allemaal een verhaal hebben: van de plaatsnamen en motto’s tot de raad van elf en de nar, het getal 11, het verkleden, tonpraten en de prins. Waarom is deze eigenlijk een man? Al deze zaken komen aan de orde. De lezing is vooral gericht op West-Brabant. Maar Frank gaat ook in op de bijzonderheden van de Wringers, de Dringers en de Papslokkers.

Frank is journalist bij BN DeStem, secretaris van de Brabantse Carnavals Federatie en juryvoorzitter van zowel het Corso Zundert als het Fruitcorso in Tiel.

terug naar Agenda