Piet Gerrits ging met suikergoed langs de deur (vervolg)

Hoe maak je suikergoed?

Doe suiker in de pan. Voeg er water aan toe, totdat de suiker onder water staat. Breng het aan de kook en roer goed tot de suiker helemaal gesmolten is. Dan komt nu het voornaamste!

Maak je vingers van één hand goed koud in een pannetje water. Ga dan met die vingers in het kokende mengsel. Pak er wat uit en dompel dit in de pan met het koude water. Als het mengsel meteen stolt, is de massa klaar (je moet er een bolletje van kunnen draaien).

Haal de pan van het vuur. Giet een gedeelte over in een klein pannetje. Roer het mengsel tot de massa lichtelijk tegen de wand stolt (na 3 á 4 seconden). Giet dan de massa heel snel in de vormen. Dit in hoog tempo herhalen tot de pan leeg is.

Snij het overtollige mengsel van de vormenmal en doe het opnieuw in de pan voor hergebruik. Na ongeveer 3 minuten kun je de eerste vorm openmaken om het suikergoed eruit te halen. Na één nacht drogen is het klaar voor consumptie.

Suiker gieten in de Burgemeester Van Poppelstraat; Herman Gerrits jr. en zijn dochter Jacqueline

U kunt naar het volgende artikel {cms_selflink page=’bert-wagemakers-bij-ons-stond-alles-in-het-teken-van-de-winkel’ text=’Bert Wagemakers: Bij ons stond alles in het teken van de winkel ‘} of terug naar Winkels, wie kent ze niet