Van GVC via AVM naar VV Gilze (vervolg)

DEGRADEREN EN PROMOVEREN
Een andere klap die hard aankwam bij de club, deed zich in 1976 voor. Na zestien jaar moest Gilze het hoofd buigen en daalde het naar de 4e klasse.

Maar euforie overheerste in 1984. Gilze bereikte na enkele geweldig spannende wedstrijden de districtsbeker-finale. De club moest aantreden tegen PSV-2. Er waren 1192 (!) betalende toeschouwers bij dit duel. Hoewel PSV toch een maatje te groot was (0-2 verlies), mocht Gilze deelnemen aan de ‘grote’ KNVB-beker. De loting koppelde Heerenveen aan Gilze. In principe mocht Gilze thuis spelen, maar na overleg met het bestuur van Heerenveen werd de wedstrijd op het terrein van de Friezen gespeeld (21 oktober 1984). VV Gilze streek hiermee een grote financiële meevaller op, maar het Gilzer-publiek nam haar deze beslissing niet in dank af. Gilze verloor de wedstrijd in Heerenveen met 4-0.

In 1991 werd VV Gilze zelfstandig nadat het zich had losgemaakt van de Sportvereniging Gilze. Op 25 juni werd die zelfstandigheid met een eigen rechtsbevoegdheid notarieel vastgelegd

Degradaties deden zich voor in 1996 (naar de 4e klasse) en in 1997 naar de 5e klasse. In 2005 keerde het tij met een promotie naar de 4e klasse en in 2010 naar de 3e klasse.:

U kunt naar het volgende artikel {cms_selflink page=’voetbalgeschiedenis-herleeft-bij-heemkring-molenheide-05-2011′ text=’VV Molenschot – Voetballen op de wei van Gerrit Boemaars ‘} of terug naar {cms_selflink page=’voetbal-in-de-gemeente-gilze-en-rijen’ text=’Voetbal in de gemeente Gilze en Rijen’}