Wouter (W.J.A.) de Vet, wethouder

Wouter de Vet werd op 26 mei 1921 in Gilze geboren. Hij trouwde met M. (Mies) G.C. Hoevenaars.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was De Vet hoofd van de Luchtbeschermingsdienst. Als goed vakman en zakenman nam hij na de dood van zijn vader, samen met de familie Verster de leiding in de lederfabriek. In 1950 volgde hij zijn vader op in het hoofdbestuur bij Harmonie Cecilia.
In 1953 werd De Vet gekozen tot lid van de gemeenteraad en tevens tot wethouder van de gemeente Gilze en Rijen. Hij vertegenwoordigde de werkgeverslijst van Gilze. Hij had een sociaal profiel en zijn lijst werkte nauw samen met de werknemerslijst in Gilze.

Vanuit de gemeenteraad vervulde hij jarenlang een functie in het bestuur van Huishoudschool Sancta Maria in Gilze. Jarenlang ook was hij voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Katholieke Volkspartij.
Om gezondheidsredenen moest hij zich in 1970 terugtrekken uit zijn gemeentelijke functies. Op 21 augustus 1970 speldde burgemeester J. Krol hem de zilveren erepenning van Gilze en Rijen op.
In 1973 werd De Vet burgemeester van de gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. Op 5 oktober 1979 overleed hij; hij werd begraven op de begraafplaats in Gilze.

Bron: www.tijdmachinegilzerijen.nl 

 

Terug naar: Politieke portretten van oud-raadsleden