In memoriam Piet Weterings

Woensdag 3 mei 2023 is ons bestuurslid Piet Weterings op 77-jarige leeftijd overleden. ‘Heel rustig en stilletjes’ gaf zijn zoon Eric aan. En dat is overeenkomstig de manier waarop wij hem bij de heemkring leerden  kennen en jarenlang mee mochten maken. Altijd kalm, deskundig, hard werkend, zonder de behoefte te hebben om op de voorgrond te treden.

We wisten al een hele poos dat afscheid nemen van Piet eraan zat te komen en toch komt zo’n verdrietig bericht nog onverwacht. Terwijl hij ons er wel degelijk op voorbereidde. Tot kort voor zijn vertrek naar het hospice verzette hij digitaal vanuit thuis nog allerlei werk. Maar tegelijkertijd rondde hij – hoe ziek hij ook was – alles netjes ‘op z’n Piets’ af en zette enorme bestanden klaar in de cloud voor degenen die zijn taken over zouden nemen.
Op de aankondiging van zijn overlijden staat ook het  ‘Zilveren Draaginsigne van de Stichting Brabants Heem’ vermeld. De erespeld die hij ruim twee maanden geleden nog kreeg uitgereikt. Hij was er zichtbaar blij mee, maar het was ook meer dan verdiend. Een erkenning voor al het goede en vele werk dat hij voor onze heemkring heeft gedaan. Piet was een heemkundeman met passie en zo zal hij in onze herinnering voort blijven leven.

We wensen zijn zoon Eric, zijn schoondochter Florinda, zijn broers en zussen en alle overige familie veel sterkte toe. Piet we gaan je heel erg missen.