Wandelend wegdromen in landschapspark D’n Steenakker in Gilze

Met Hollandse prinsen en Spaanse manschappen in processie

Wandelend of fietsend langs Ridderstraat en Water aan de Warande zag je het de laatste maanden langzaam gebeuren. Met de aanleg van D’n Steenakker – 2,5 hectare groot – zijn we net buiten Gilze een mooi wijds landschapspark rijker. Niet alleen de naam van het park verwijst naar de historie, drie (nog kleine) zomerlindes op een heuvel brengen de heilige Pieterboom in herinnering die daar in vroeger tijden stond.
En er valt nog veel meer te vertellen over wat er in deze omgeving allemaal voorbijtrok. Van Prinsen van Oranje tot Spinola en zijn Spaanse manschappen en van een neergestorte Engelse Hudson tot Merovingische kralen en paalsporen uit de IJzertijd. Lees hoe historisch de grond hier is en weet waar je loopt.

Klik hier voor het complete artikel