Tijdmachine aangevuld met vijf ‘nieuwe’ thema’s


Een klein jaar geleden presenteerden we als heemkring de eerste vijf thema’s. Behalve Archeologie zijn sindsdien ook de thema’s Eerste Wereldoorlog, Kamp Prinsenbosch, Koninklijke Marechaussee en Tachtigjarige Oorlog toegevoegd.  De tijdmachine heeft inmiddels zo’n 620 uitgewerkte lemma’s in totaal op de tijdlijn staan. En dat is nog steeds een voorlopig aantal, want de komende jaren voegt de heemkring nog allerlei thema’s aan deze digitale geschiedschrijving toe.

Vuurstenen vuistbijl die in 1994 in het Rijens Broek gevonden werd

Met al die compacte verhalen en zoveel mogelijk foto’s op de tijdlijn, bevat de tijdmachine een schat aan informatie over de geschiedenis van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Iets vinden op de tijdlijn is heel gemakkelijk. Je kunt zoeken op tijdvak, thema, jaartal of trefwoord. Ga eens kijken en ontdek hoe interessant de geschiedenis van onze gemeente is. Je komt er via de Tijdmachine links op de homepage van deze website.

Bij opgravingen vóór de kerk in Gilze werden in 2009 vijftien skeletten gevonden.

In 1921 werd aan de Rijksweg in Rijen
een nieuwe marechausseekazerne ingericht