Tijdmachine Gilze en Rijen

Neem eens een  kijkje op de Tijdmachine Gilze en Rijen

Begin 2015 presenteerden we als heemkring de Tijdmachine Gilze en Rijen met de eerste vijf thema’s.  Intussen hebben we alle 18 gewenste thema’s uitgewerkt en beperkt de werkgroep zich nu tot het ‘onderhoud’ van de ruim 1400  geplaatste lemma’s, daar waar dat nodig is. De tijdmachine blijft gewoon in de lucht en dus te raadplegen, maar wordt niet meer aangevuld met nieuwe onderwerpen. Nieuwe historische en verder uitgewerkte heemkundige verhalen over Gilze en Rijen komen voortaan op https://wikimiddenbrabant.nl/Portaal:Gilze_en_Rijen, de opvolger van de tijdmachine.

Met al die compacte verhalen en zoveel mogelijk foto’s op de tijdlijn, bevat de tijdmachine een schat aan informatie over de geschiedenis van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot.  Ga eens kijken en ontdek hoe interessant de geschiedenis van onze gemeente is.

De Tijdmachine was een initiatief van Regionaal Archief Tilburg in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen en Heemkring Molenheide. Vijf vrijwilligers van de heemkring, Berry Bots, Mariëlle van Hezewijk, Jeanne de Hoon, Jan Theunissen en Nel de Wit, hebben de Gilze en Rijense variant samengesteld.

Voor de tijdmachine Gilze en Rijen klik hier.

Foto’s ingebruikname