Wim Broeders van VV Rijen: “Ik kan iedereen aanraden te gaan kijken!” (vervolg)

DWARSDOORSNEDE
Wat VV Rijen anno 2011 voor een vereniging is? Wim Broeders: “Het is om te beginnen een dwarsdoorsnede van de Rijense bevolking. We hebben een heel mooi ledenbestand. Doorgaans is er een goede sfeer. We proberen een ‘nette’vereniging te zijn met mormen en waarden hoog in het vaandel. Dat betekent dat we er kort op zitten, onder andere met een fairplaycommissie. Net als in de maatschappij gaat het wat dat betreft in de weekenden bij ons op en af. We proberen in ieder geval met alle vrijwilligers de juiste richting aan te geven. We bieden per week drie sportmomenten aan.

Het eerste, ons vlaggenschip, staat bovenaan in de 3e klasse. We hopen deze periode te kunnen pakken. Maar we investeren ook in jeugdtrainers en een professionele aanpak. De A1, B1 en C1 spelen in de hoofdklasse. En dan zijn er natuurlijk al jaren twee G-teams (gehandicaptenvoetbal), waarin ook mensen uit de regio spelen. De leeftijden variëren van 8 tot 62 jaar. Zoveel plezier als die met elkaar beleven.”

PROMOTIE
Wat hij nooit vergeten zal? “De fusie in 2003 met de ledenvergaderingen die daaraan vooraf gingen. De kantine zat zowel bij RAC als EVV afgeladen vol. Er kwamen heel wat emoties bij kijken. Het jaar daarvoor het 75-jarig bestaan van RAC met een mooi feest, eigenlijk het eindfeest. De wedstrijd in Made enkele jaren geleden waarin VV Rijen naar de 3e klasse promoveerde. En natuurlijk het sociale gebeuren, die momenten op de zondagmiddagen of gewoon door de week wanneer je samen in de kantine bent en daar koffie of een biertje drinkt. Ook de recente wedstrijd Gilze tegen Rijen was heel bijzonder. Eigenlijk een soort van reunie. Iedereen is er.” Een minder positieve herinnering heeft hij aan het moment – al even geleden – dat het bestuur een A1- team uit de competitie moest halen. “Vanwege incidenten die zich hadden voorgedaan. Ook zo’n besluit moet je durven nemen, hoe moeilijk het ook is. Dat hoort er ook bij.”

AANRADER
Terug naar de tentoonstelling ‘Voetbal in de gemeente Gilze en Rijen’ van Heemkring Molenheide.
Wim Broeders: “De opening was een mooi samenzijn van verenigingen. En alle waardering voor de tentoonstelling. Dat heeft veel voorbereiding gekost. De samenwerking met de verenigingen is goed verlopen dat kun je zien. Iedere club komt goed tot zijn recht. Je proeft er de sfeer van het verleden. Ik heb verschillende mensen gesproken die het hartstikke leuk vonden. Veel herkenning. Ik kan iedereen, van jong tot oud, aanraden te gaan kijken.

Oktober 2011 – MvH

U kunt naar het volgende artikel ‘Christ Pelkmans van VV Gilze: “Mooi om te zien allemaal” ‘