Spulgoed,  komde gij mee speulen?

Spulgoed,  komde gij mee speulen?

Onze tentoonstellingscommissie heeft dit jaar gekozen voor het thema speelgoed. En dan met name speelgoed tot 1980, dus voordat het grote digitale tijdperk begon. We hebben een groot aanbod gekregen en daardoor is er van alles te zien. Dus u kunt naar hartenlust teruggaan in uw kindertijd en de vele herinneringen naar boven laten komen.

Even een greep uit wat u te zien krijgt.
Oude gezelschapspellen zoals monopoly en stratego geheel van karton, het advertentiespel, vliegende hoedjes, verschillende kwartetten etc. Blikken speelgoed zoals een racebaan en autootjes. Oude poppenwagentjes, poppen, barbies en de kleertjes en accessoires die ze toen hadden. En wat denkt u van een winkeltje , de garage, kinderserviesjes en de keukentjes waar we toen mee speelden.

En voor de jongens bouwmateriaal als Mecano en Matador. We hebben een oude berenkast met beren die gaan zingen en een verrassing hebben als u er een muntje ingooit. Of hebt u zin in een kauwgombal? Ook staat er allerlei speelgoed dat we vroeger zelf van afvalmaterialen maakten, zoals blikken of schoenpoetsdoosjes. Er is een hoek ingericht waar de kinderen naar hartenlust kunnen bouwen met de bambinosteentjes,  kleurplaten  mogen kleuren of met de poppen spelen.