Vliegveld Gilze-Rijen 1939

Filmfragmenten

Vliegveld Gilze-Rijen in 1939
‘Mijn vader was in 1939/’40 bij de luchtmacht en gemobiliseerd in Gilze-Rijen. Hij was een verwoed amateurfilmer en ik ben in het bezit van een film, nu op CD, over zijn tijd in uw gemeente. Bent u geïnteresseerd? Belt u mij gerust voor meer informatie!’

Aldus mevrouw Nelissen-Roeloffzen in een e-mail, die ze ons in augustus 2010 schreef. Ze is een dochter van Gerard Roeloffzen en via haar kwamen we in het bezit van een filmpje over vliegveld Molenheide uit 1939.

U kunt een compilatie van de film van Gerard Roeloffzen uit 1939 bekijken. De film is zonder geluid. De volledige versie van ongeveer tien minunten ligt in de archieven van Heemkring Molenheide. Bekijk via You Tube deze film door op Vliegveld Gilze-Rijen 1939 te klikken.

Mw. Nelissen-Roeloffzen stuurde ons ook aanvullende informatie over haar vader. Klik hier Gerard Frans (Gerd) Roeloffzen

Via Ger van Huizen ontvingen wij deze foto. De foto van Gerd Roeloffzen is genomen door zijn vader vanaf de waarnemersplaats in het vliegtuig (Fokker CV). Hij was evenals Gerd Roeloffzen destijds gelegerd op het vliegveld Gilze-Rijen. Vader Hessel Kormelis van Huizen was reserve 2e luitenant-waarnemer bij de IIIe Verkenningsgroep op vliegveld Gilze-Rijen. Hij was destijds ingekwartierd bij de fam. Bink (sigarenwinkel) in de Stationsstraat 14-16 te Rijen.