Onderzoek doen in weekbladen even niet mogelijk

We lieten het hier al eerder weten, vanaf eind 2024 zijn 95 jaargangen Weekblad Gilze en Rijen woord voor woord digitaal te doorzoeken. Regionaal Archief Tilburg, Uitgeverij EM de Jong en wij als heemkring gaan hier in een gezamenlijk digitaliseringsproject mee aan de slag. Voor wie straks onderzoek wil doen naar de lokale geschiedenis, brengt dit heel veel voordelen met zich mee. Maar we moeten er wel even wat voor over hebben. De digitalisering neemt een klein jaar in beslag. Alle oude jaargangen in het bezit van de heemkring zijn intussen naar het Regionaal Archief overgebracht, dus bij ons niet meer in te zien.
Gedeeltelijk zijn er gelukkig wat alternatieven. Bij het Regionaal Archief Tilburg kun je terecht voor de jaargangen 1952 tot en met 2000. En Uitgeverij De Jong heeft sinds 2012 de weekbladen online staan. Via deze link kom je  bij dat gedeelte uit.