225 Jaar vrijwillige brandweer in Gilze en Rijen

Bluswater uit een put of sloot

De vrijwillige brandweer in Gilze en Rijen bestaat 225 jaar. Al ruim twee eeuwen mogen we ons gelukkig prijzen met inwoners die zich in tijden van nood voor ons inzetten. Bij kleine en bij grote rampen. Een schoorsteenbrand, een verkeersongeluk, een lekkende tank op de A58 of op – God verhoede – het spoor. Omgewaaide bomen, een ondergelopen tunnel, een angstige poes in een boom, altijd zijn er de brandweermensen die ons te hulp schieten. Intussen lijken de uitdagingen waar zij voor staan alleen maar groter te worden. Want hoeveel bosbranden, overstromingen en stormen kwamen er afgelopen zomer wereldwijd niet voorbij? En die worden er met de huidige klimaatontwikkelingen vast niet minder op. Meer dan ooit hebben we onze brandweermensen nodig. Maar eeuwen geleden waren ze ook al onmisbaar. Klik hier voor het complete verhaal