Schrijversgroep heemkring geeft elk oorlogsslachtoffer een gezicht

Wie helpt ons aan verhalen en foto’s?

Achtentachtig oorlogsslachtoffers. Dat was na de Tweede Wereldoorlog de droeve optelsom voor Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Achtentachtig inwoners, jong en oud, die door gruwelijke oorlogshandelingen het leven lieten. Wie waren zij? Onder welke omstandigheden kwamen zij om het leven? Bij Heemkring Molenheide willen we meer over hun achtergronden ontdekken. Door hun levensverhaal te vertellen en foto’s te achterhalen willen we al die slachtoffers een gezicht geven.
Want hoe lang geleden ook, het blijft belangrijk hen te herdenken. Maar dat kunnen we niet alleen. De archieven vertellen ons van alles, maar we hebben ook de hulp van nabestaanden nodig. Wie kent het levensverhaal van een of meer slachtoffers? Wie heeft nog foto’s op zolder waarmee we de slachtoffers letterlijk een gezicht kunnen geven?
Klik hier voor het complete verhaal.