Heemkring opent nieuwe tentoonstelling ‘Leer van leer’.

Een nieuwe tentoonstelling bij Heemkring Molenheide. Onze tentoonstellingscommissie heeft ‘Leer van leer’ samengesteld en die is op zondag 4 september voor het eerst te bezichtigen.

Met Gilze en (vooral) Rijen als echte leerlooiersdorpen is er met deze expositie veel te vertellen en te laten zien. Zo vind je er uitleg over het leerlooiproces en zijn er veel foto’s van leerlooierijen en schoenfabrieken. Er is een oude schoenmakerij ingericht, waarbij foto’s laten zien hoe het werk van  de schoenmaker eruitzag. Natuurlijk zijn er ook allerlei materialen die van leer zijn gemaakt tentoongesteld.
Onze vorige tentoonstelling over de bevrijding moesten we als gevolg van corona na enkele maanden stopzetten. Omdat we het zo jammer vinden dat daardoor de fotoboeken niet echt tot hun recht gekomen zijn, leggen we die tijdens deze tentoonstelling als extraatje ter inzage.

De tentoonstelling ‘Leer van leer’ is zondag 4 september 2022, tussen 13.30 en 16.30 uur voor het eerst te bezichtigen in ‘Heemerf  ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 in Gilze. De toegang is gratis. De koffie staat klaar. De tentoonstelling loopt tot begin april 2024, iedere eerste zondag van de maand.

.