Gezondheidszorg in Gilze en Rijen

Met koetsen, paarden, fietsen, lange rokken en hoge laarzen
Hoe zag onze gezondheidszorg er vróeger eigenlijk uit?

In deze coronatijd ook weleens bezorgd geweest over onze gezondheidszorg? Want kan die het wel aan? En concreter nog, kan ik terecht bij huisarts of ziekenhuis als ik wat voor klachten dan ook krijg? In die periodes dat de verontrustende IC-berichten ons om de oren vlogen, popte ineens dat weetje uit de lokale geschiedenis op: Rijen kreeg pas in mei 1920 haar eerste huisarts…. Jeetje wat moet dat onveilig gevoeld hebben. Of is dat een kwestie van je wist niet beter?
Het is in ieder geval een (relativerend?) onderzoekje in de heemkringbronnen waard: hoe was het in het verleden eigenlijk met de gezondheidszorg in onze gemeente gesteld? Lees hier het complete artikel.

Bij haar zilveren jubileum in 1974 kreeg zuster Vermeulen een Pauselijke onderscheiding.
Op deze foto wordt zij gefeliciteerd door pastoor van Boxel