Stamboomcafé open

U bent van harte welkom

De werkgroep Genealogie van de heemkring opent haar Stamboomcafé op maandagavond 1 november aanstaande. Vanaf dan kan iedereen (leden maar ook niet-leden) weer iedere eerste maandagavond van de maand voor voorouderonderzoek terecht. Werkgroepleden staan klaar om zo nodig bij deze zoektocht te helpen.

Stamboomgegevens vastleggen in Aldfaer

De heemkring heeft een jarenlange traditie als het om voorouderonderzoek gaat. Vrijwilligers wisten in de loop van de tijd stamboomgegevens van zo’n 300.000 voormalige bewoners van Gilze en Rijen te verzamelen en digitaal op te slaan. Afkomstig van bronnen als doop- en trouwkaartjes, bidprentjes, begraafboeken vanaf de 17e eeuw, de burgerlijke stand vanaf 1811 (tijd van Napoleon) en adresboeken uit 1928, 1949 en 1962.
Heeft u nog geen ervaring en overweegt u om met stamboomonderzoek te beginnen? Ook dan bent u bij het Stamboomcafé op het goede adres. Werkgroepleden kunnen u laten zien hoe u dat begin maakt, waar u zoal informatie kunt vinden en hoe u die in Aldfaer (speciaal genealogieprogramma) vastlegt. De werkgroep helpt u ook om ander materiaal aan de stamboom te koppelen, zoals gescande foto’s, afbeeldingen en bidprentjes. Zodat de gezochte persoon ook echt een ‘gezicht’ krijgt.

Is uw interesse gewekt? U bent 1 november van harte welkom in ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 in Gilze. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u vrij binnenlopen.

Bidprentjes – één van de bronnen waar de heemkring stamboomgegevens uit haalt