Jaarlijkse excursie Heemkring

Op zaterdag 1 juli gingen we 65 leden op weg voor onze jaarlijkse excursie. Dit jaar ging de bus noordwaarts. Als eerste gingen we naar fort Altena bij Werkendam. Na de koffie werd onder leiding van gidsen het fort verkend. Je rijdt hier op de A27 diverse keren voorbij. Je weet echter niet wat voor interessante geschiedenis dit fort heeft.

Na deze geweldige ervaring gingen we op weg naar het stadje Leerdam. De bus zette ons af bij de Glasblazerij, na de lunch werd de groep deelnemers verdeeld in twee groepen. De ene groep ging kijken naar de techniek van glasblazen. Er werden toevallig op die dag mooie en gedurfde werkstukken geblazen. De andere groep ging onder leiding van gidsen het stadje Leerdam verkennen. Een mooi compact stadje, zeker ook voor een dagje uit! Hierna werd na ruim een uur gewisseld zodat iedereen van beide attracties kon genieten. Ten slotte was er nog vrije tijd voor de deelnemers om zelf het stadje te verkennen (marktkramen en terrassen!).
Een interessant uitstapje.

 

 

 

 

 

   
 

Foto’s Ad Vermeulen