Spulgoed,  komde gij mee speulen?

De tweede editie van de tentoonstelling ‘Spulgoed, komde gij mee speulen?’ is zondag 2 april a.s. voor de eerste keer geopend. Vanwege de enorme  belangstelling het afgelopen jaar heeft de tentoonstellingscommissie van Heemkring Molenheide besloten om ook het komende jaar nog verder te gaan met het thema speelgoed. Elke eerste zondag van de maand –  behalve in augustus – zijn de deuren van ’t Oude Raadhuis te Gilze geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur, voor iedereen en de entree is gratis.

Omdat het thema speelgoed zo breed is en vorig jaar niet alles getoond kon worden, heeft de commissie een deel 2 aan de expositie toegevoegd. Inmiddels is het overgrote gedeelte van het tentoongestelde materiaal vervangen voor ander speelgoed en gaat de expo op zondag 2 april weer open. Al het speelgoed dat uitgestald is, komt nog steeds van voor 1980 en is dus van voor het grote digitale tijdperk begon. Kom gerust een kijkje nemen, want er is weer genoeg te zien en te herinneren.

Even een greep uit hetgeen u te zien zult krijgen: een poppenhuis dat zelf gemaakt is, inclusief de inrichting. Een trapauto, racebaan, oude gezelschapspellen, diverse puzzels, oude lego, bouwmaterialen, blikken speelgoed, leesplankje, poppen, barbies , enzovoort. Verder zijn er foto’s te bezichtigen van een speeltuin in Gilze en van speelgoedwinkels uit Rijen en uit Gilze. De berenkast met de beren die gaan zingen is er en zij hebben een verrassing voor bezoekers,  als er in de kast een muntje wordt gegooid.  De kauwgombalautomaat is blijven staan.

Natuurlijk  zijn er voor de kinderen de poppenwagentjes met de poppen en de bouwhoek met de bambinosteentjes om mee te spelen. Verder liggen er diverse boekjes om door te bladeren en kleurplaten om te kleuren. Dus kom gezellig een zondagmiddag kijken en breng uw kinderen en kleinkinderen mee, zodat ze kunnen zien waar u vroeger mee speelde.
Graag tot ziens in het ’t Oude Raadhuis,  Nieuwstraat 22 , Gilze. Deze zondag is de ‘heemtuin’, de vaste tentoonstelling en de ‘Afhang’ ook te bezichtigen. En verder dus elke eerste zondag van de maand, behalve in augustus. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: secr@heemkringmolenheide.nl

HvO.