Komt u ook naar de heemkringlezing over Honderd jaar kiesrecht?

De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. Op 21 maart 2018 mag iedereen van achttien jaar en ouder naar de stembus. Dankzij het algemeen kiesrecht dat we honderd jaar geleden allemaal kregen. Op verzoek van de heemkring verzorgt Corien Prins uit Rijen op 21 februari 2018 in De Boodschap in Rijen een lezing over ‘Honderd jaar algemeen kiesrecht’. Aanvang 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, ook voor niet-heemkringleden!

Hoe belangrijk zijn de verkiezingen en het algemeen kiesrecht? Welke rol speelt de technologie bij verkiezingen? Waar houdt de Commissie Remkes zich in opdracht van de regering mee bezig?  Over dit en meer gaat de lezing van Corien Prins. Zij is hoogleraar Recht en Informatisering aan Tilburg Law School (Tilburg University). Sinds 1 april 2017 is ze tevens voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Ook met deze lezing hopen we als heemkring bij te dragen aan  een goede  opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De geschiedenis heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om te gaan stemmen!