Boeken en naslagwerken

Boeken en naslagwerken

Nieuw: herdruk ‘Vijf jaar luchtfront’. Klik hier voor de  {cms_selflink page=’Vijf-jaar-Luchtfront’ text=’Herdruk Vijf jaar Luchtfront’} van vijf boeken.
Over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Gemeente Gilze en Rijen zijn diverse boeken geschreven. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

‘In de greep van de meedogenloze – Gilze en Rijen in oorlogsdagboeken’
In deze uitgave heeft de heemkring vier oorlogsdagboeken gebundeld van mensen die in de periode 1940-1945 in Gilze en Rijen woonden en/of werkten, te weten Arnold Verster, Dries Noij, Piet Pijnenburg en Govert Aarts.
oktober 2011, 284 pagina’s A5 formaat.
Prijs: € 9,95 + verzendkosten € 3,45 = € 13,40

Het militaire kamp Prinsenbosch 1941-1993
Een beschrijving van het door de bezetter in 1941 gebouwde kamp ten zuiden van Gilze. J.de Vet, P. Graafmans, W. van den Hout, F. de Nijs en J. Theunissen, 2001

Prijs: € 8,00 + verzendkosten € 3,45 = € 11,45


100 jaar luchtvaart tussen Gilze en Rijen
Een vliegbasis in woord en beeld. In augustus 1910 vonden boven de Molenheide tussen de dorp Gilze en Rijen de eerste bescheiden vliegbewegingen plaats met een Blériot-vliegtuig. Deze vluchten vormden de opmaat voor een eeuw luchtvaartgeschiedenis. Vandaag de dag bevindt zich op dezelfde locatie een van de grootste en drukste vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht.
Prijs: € 22,50 + verzendkosten € 3,84 = € 26,34

Deze boeken zijn te koop bij de webwinkel van Heemkring Molenheide. Klik op onderstaande link en u kunt uw keuze maken in de {cms_selflink page=’webwinkel’ text=’webwinkel.’}

U kunt deze boeken ook kopen tijdens de openingstijden van de Heemkring. Elke eerste zondag van de maand (m.u.v. de maand maart) kunt terecht in ons heemgebouw aan de Nieuwstraat 22 te Gilze. Openingstijden zijn van 13.30 uur tot 16.30 uur. Pinnen is helaas niet mogelijk

Verder beschikt de bibliotheek van onze heemkring over een groot aantal boeken over de periode van de Tweede Wereldoorlog. Klik hier voor een overzicht van onze boeken.