De jaren zestig

Op zondag 8 april 2018 werd de nieuwe tentoonstelling onder de naam De Jaren 60. Na een paar maanden hard werken is het commissie Tentoonstelling weer gelukt om de jaren ’60 van de vorige eeuw duidelijk te laten zien. Vanaf 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur kan iedereen gratis terecht in ’t Oude Raadhuis aan de Nieuwstraat te Gilze om de sfeer van de zestiger jaren weer te proeven.

Deze expositie zal heel veel mensen aanspreken en herinneringen oproepen aan hun jeugd of hun Flower Power tijd.  Ook vele echtparen zullen terugdenken aan het moment, dat ze getrouwd zijn en een huisje en kinderen kregen. De oproep van de tentoonstellingscommissie voor trouwfoto’s hebben heel veel bruidsparen gehoor gegeven en hierdoor zijn enkele fotoboeken samengesteld met huwelijksbeelden uit onze gemeente.  Tevens zijn paspoppen aangekleed met een trouwjurk en trouwpak uit die tijd.

Maar natuurlijk zijn er ook heel veel andere materialen uit de jaren 60 te zien. Zoals bijvoorbeeld winkelboekjes, serviezen, kleding, doopjurken en baby-artikelen. Er zijn verschillende ingerichte hoekjes zoals een schoolhoek, een keuken en een zithoekje. Als u zin hebt kunt u in de tussentijd een plaatje draaien uit de jaren 60 op de oude platenspeler. Het is dus de moeite waard om op de eerste zondag van de maand (met uitzondering van de maand augustus) een kijkje te komen nemen. U bent welkom van 13.30 uur tot 16.30 uur in ons heemgebouw, Nieuwstaat 22 te Gilze.

Onderstaand een impressie van de opening en tentoonstelling zelf.

 

 

 

Verder naar Tentoonstellingen in ’t Oude Raadhuis sinds 1990 of terug naar Bezienswaardigheden