Tentoonstelling Leer van Leer

Zondag 2 april open
De tentoonstelling ‘Leer van leer’ is zondag 2 april 2023 te bezichtigen in ‘Heemerf ’t Oude Raadhuis, in Gilze. De koffie is gratis. De tentoonstelling loopt tot december 2023, iedere eerste zondag van de maand, met uitzondering van augustus 2023.

In ’t Oude Raadhuis hangen foto’s van Leerlooierijen en schoenfabrieken uit Rijen en Gilze. Hierbij wordt uitgebreid het werk in de leerlooierijen uitgelegd. Vooral Rijen had veel leerlooierijen, na de Tweede Wereldoorlog wel zo’n vijftig à zestig stuks, groot en klein. Er is ook een oude schoenmakerij te zien met foto’s, die het werk van de schoenmaker weergeven. Daarnaast worden er vele producten getoond, die van leer gemaakt zijn.

Zondag 2 april is de tentoonstelling Leer van Leer open van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie en de thee staan klaar. Het bezoekadres is Nieuwstraat 22 te Gilze. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zij-ingang naar binnen. Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: info@heemkringmolenheide.nl .

HvO

Foto: de Boom, een tafel waarop huiden werden onthaard.