‘Opbrengst’ afgelaste voorstelling oorlogsdocumentaire

Heemkring overhandigt 845 euro aan Voedselbank

De penningmeester van Heemkring Molenheide, Jeanne van der Heijden, mocht onlangs aan voorzitter Ted van der Lee van de Voedselbank een cheque ter waarde van 845 euro overhandigen. Dit was de ‘opbrengst’ van de afgelaste voorstelling van de oorlogsdocumentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’. Als gevolg van corona – Nederland zat op slot – kon deze voorstelling op 19 maart in De Schakel niet meer doorgaan. Het grootste deel van de kopers van de kaartjes schonk het aankoopbedrag aan de Voedselbank.

Veel inwoners hadden kaarten gekocht voor de documentaire van de heemkring. Maar het bestuur zag geen mogelijkheid om die op relatief korte termijn in een theaterzaal te vertonen. De kaarthouders kregen daarom het aanbod het aankoopbedrag terug te vragen. Dat kon tot 1 juli jongstleden, maar heel weinig mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid. De afspraak was dat het bedrag dat overbleef naar Voedselbank Gilze en Rijen zou gaan.

Het geschonken bedrag laat de betrokkenheid zien die de inwoners van onze gemeente voelen bij de klanten die de Voedselbank wekelijks bezoeken. De Voedselbank heeft ook in de veertien weken van de coronaperiode haar werkzaamheden kunnen uitvoeren, zij het in aangepaste vorm. Door de invoering van de RIVM-maatregelen moest de manier van uitgifte wel worden aangepast.

Op dit moment heeft de Voedselbank 110 klanten (gezinnen) die, nadat zij door Maatschappelijk werk op hun financiële positie zijn getoetst, bij de Voedselbank komen voor hun weekpakket. De verwachting is dat er in de tweede helft van dit jaar rekening gehouden moet worden met een groei van 50%. Dit betekent een groei naar 150 – 170 klanten (gezinnen) ofwel 500 personen.

Het ontvangen bedrag komt dus zeker goed van pas! Dank aan de kopers van de kaartjes voor hun sponsoring.