Avondvoorstelling 19 maart oorlogsdocumentaire heemkring definitief afgelast

Entreegeld retour of naar het goede doel

De laatste avondvoorstelling van ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’, die voor donderdag 19 maart in De Schakel in Gilze gepland stond, is definitief afgelast. Door de coronacrisis is er nog geen enkel zicht op wanneer we samen met zo’n driehonderd bezoekers in een zaal de oorlogsdocumentaire kunnen bekijken. Kaarthouders krijgen de entreeprijs van ons terug of kunnen die schenken aan een goed doel, in dit geval de Voedselbank Gilze en Rijen. De documentaire staat voor de liefhebbers tijdelijk online (zie onder)

We hebben het nog even aangekeken, maar er zit niets anders op. Een grootschalige vertoning is voorlopig van de baan. Om kopers van kaarten tegemoet te komen, lossen we dit als volgt op:

*             Kaarthouders van de uitgestelde avondvoorstelling van 19 maart 2020 hebben € 2,50 betaald. Dit geld kunnen zij terugkrijgen door de toegangskaart in een envelop in de brievenbus te stoppen bij het heemgebouw in Gilze, Nieuwstraat 22, (5126 CE) of op het adres Mary Dresselhuysstraat 16 in Rijen (5122 LB). Op de envelop graag naam, telefoonnummer en bankrekeningnummer vermelden. Wij betalen het bedrag via dit bankrekeningnummer terug. Kaarten inleveren kan tot 1 juli 2020.

*             Kaarthouders kunnen er ook voor kiezen om de 2,50 euro niet terug te vragen. Zij schenken het dan automatisch aan het goede doel. Want het entreegeld dat wij op 1 juli overhouden, dragen wij over aan de Voedselbank Gilze en Rijen, die het zeker in deze tijd goed kan gebruiken.

Documentaire online bekijken
Maar coronacrisis of niet, we vieren nog steeds 75 jaar bevrijding. Daarom willen we inwoners die de oorlogsdocumentaire nog niet hebben gezien, toch in de gelegenheid stellen. Ga hiervoor naar www.heemkringmolenheide.nl. Daar staat op de homepage vanaf half mei een bericht over ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ met daarin twee weblinks. We hebben de documentaire in twee delen van 45 minuten gesplitst. U kunt tot eind juli 2020 van deze links gebruik maken.

‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ gaat over de Tweede Wereldoorlog in onze vier dorpen. Met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord geven we een beeld van het leven tijdens de oorlog en wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in ons dorp, onze wijk, onze straat. Ook de kinderen van toen komen aan het woord. BN De Stem noemde het in een artikel een ‘indrukwekkend tijdsdocument’.

Bekijk de documentaire op uw pc, laptop of tablet Klik hiervoor op één van deze twee weblinks:

De weblinks blijven tot eind juli 2020 beschikbaar