Heemkring Molenheide legt beelden vast van Coronacrisis

Helpt u mee?
Sinds begin maart staat het hele land maar ook de rest van de wereld op z’n kop. Elke dag worden wij geconfronteerd met het Coronavirus, het raakt ons allemaal, het beheerst momenteel het nieuws, maar zeker ons dagelijks leven! Deze herinnering willen we samen vastleggen en levend houden voor de toekomst.
Voor de geschiedschrijving van de toekomst zullen de archieven die we nu vormen een belangrijke bron zijn. Maar informatie van lokale instellingen, bedrijven en personen is juist ook het bewaren waard. Om dit allemaal veilig te stellen doet Heemkring Molenheide nu een beroep op de inwoners van Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen.

Hoe kunt u meehelpen?
We vragen onze inwoners mee te helpen door ons foto’s, filmpjes of documenten te sturen die iets zeggen over de invloed van het Coronavirus op het leven in onze dorpen.

  • Foto’s (jpeg) en filmpjes (mp4) van het leven in onze dorpen in tijden van corona: op straat, maar ook in eigen huis, tuin of op het balkon. Foto’s van de informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties.
  • Flyers en posters, met mededelingen over Coronamaatregelen e.d. (in pdf)
  • Op papier gezette ervaringen, briefjes, aantekeningen en tekeningen, dagboeken of memoires. (pdf)

 Wat doet Heemkring Molenheide hiermee?
Wij zullen over enige tijd een selectie maken uit het ingezonden materiaal en proberen om een zo goed mogelijk integraal beeld van deze Coronacrisis te vormen. Op een later tijdstip zullen wij het ingezonden materiaal via onze beeld- en archiefbank voor iedereen zichtbaar maken.

Om u een idee te geven van de reeds gepubliceerde inhoud op onze beeld- en archiefbank kijk dan op: www.heemkringmolenheide.nl kies de rubriek: Beeld- en archiefbank Gilze en Rijen. U kunt kiezen uit: fotomateriaal, voorwerpen, boeken, bidprentjes, audio en video’s

Uw materiaal kunt u insturen naar: corona@heemkringmolenheide.nl  Grote bestanden kunt u insturen via Wetransfer.
Door het insturen van materiaal stemt u ermee in dat de Heemkring het materiaal mag publiceren in de beeld- en archiefbank en mag gebruiken in latere publicaties.

Bouwt u ook mee aan een unieke collectie?

Onderschrift foto: Een lege straat op zaterdag 11 april 2020 om 13.10 uur