Expo Bevrijding en Wederopbouw op zondag 1 maart weer open

De tentoonstelling Bevrijding en wederopbouw van Heemkring Molenheide in ’t Oude Raadhuis in Gilze is op zondag 1 maart weer open. Er gingen drie zondagen hieraan vooraf, waarop veel belangstelling voor de expo was. Vanaf half twee kan het publiek er gratis terecht tot half vijf die middag om de verzameling te bekijken.
De tentoonstelling Bevrijding en Wederopbouw trok al vele jonge en oude bezoekers. Er worden vele voorwerpen getoond uit de oorlog, maar ook een vitrine, die is ingericht met dingen van de bevrijding, en de wederopbouw. Ook de Brabantse busdienst BBA en de BB (Bescherming Bevolking) zorgden voor materialen.

Bijzonder is de wand, waarop alle bidprentjes van de omgekomen personen in de gemeente Gilze en Rijen zijn aangebracht. Diverse fotoalbums vertellen het beeldverhaal van de laatste maanden van de oorlog, de bevrijding en de wederopbouw. Afbeeldingen bijvoorbeeld, zoals de straten in de gemeente aangelegd zijn. Ook de bedrijven, kerken en scholen, die daarna opgebouwd werden  komen aan bod.

Zondag 1 maart a.s. is de tentoonstelling open, maar ook de nieuwe smidse en de heemtuin, van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie en de thee staan klaar. Het bezoekadres is Nieuwstraat 22 te Gilze. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Groepen of scholen (zijn er al diverse geweest) kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: info@heemkringmolenheide.nl .

Meer weten of lid worden van Heemkring Molenheide? Klik hier.

Foto: materiaal van de BB. (Bescherming Bevolking)

HvO.