Zilveren speld van Brabants Heem voor Heinz Aarts uit Gilze

‘Vraag het Heinz maar, die weet het wel’. Dat is een vaak gehoorde uitspraak bij Heemkring Molenheide. Woensdagmiddag 13 november kreeg Heinz Aarts uit Gilze de zilveren speld van Brabants Heem uitgereikt.

Heinz is al meer dan 25 jaar actief bij Heemkring Molenheide. En valt op door zijn betrokkenheid en deskundigheid. Hij kent het heemarchief van haver tot gort en is graag bereid om anderen informatie en gegevens toe te spelen in de vorm van foto’s, krantenknipsels, bidprentjes of andere documenten.  De fotocollectie maakte hij tot zijn specialiteit en daarmee legde hij een stevig fundament voor de beeld- en archiefbank die we nu voor de buitenwereld digitaal zichtbaar kunnen maken. Maar ook maakt hij zich sterk voor de toegankelijkheid van het uitgebreide ‘documenten’-archief. Hij beheert de inhoud van de ruim tweehonderd archiefdozen en legt die samen met anderen minutieus vast. Een essentiële bijdrage voor de plannen van de heemkring  om ook die archieven digitaal te ontsluiten. Zijn passie voor de heemkunde en zijn trouw, ook in moeilijke tijden, maken hem tot een vrijwilliger waar een vereniging alleen maar heel blij mee kan zijn.

Foto-onderschrift: Heinz Aarts krijgt het ereteken van Brabants Heem opgespeld door heemkringvoorzitter Bert Wagemakers