‘Brabant betaalde een hoge prijs voor de bevrijding’

Lezing Professor Klinkert op 27 november in De Schakel in Gilze

De bevrijding van Brabant was een gecompliceerde operatie. De militaire besluiten hadden grote gevolgen voor de Brabantse bevolking en hun steden en dorpen. Prof. Dr.W. Klinkert geeft er op woensdagavond 27 november 2019 een lezing over in De Schakel in Gilze. Hij doet dit op uitnodiging van Heemkring Molenheide. De toegang is gratis; iedereen is van harte welkom. De lezing begint om 19.30 uur.

Van september tot en met begin november 1944 woedden in Zuid-Nederland heftige gevechten. Er vielen veel slachtoffers en de materiële schade was enorm. Brabant betaalde een hoge prijs voor de bevrijding. In de lezing gaat Professor Klinkert nader in op de achtergronden van de belangrijkste militaire beslissingen die toen genomen werden, zowel door de geallieerden als door de Duitsers. En hoe kijken we daar nu tegenaan? Hij laat ook de moderne militairhistorische inzichten over de gevechten van 1944 de revue passeren.

Belangstelling voor deze interessante lezing? Kom gerust kijken en luisteren, de avond is voor iedereen vrij toegankelijk.