‘Kinderen van toen’ kregen de primeur

Op uitnodiging van de heemkring keken ‘De kinderen van toen’ maandagavond 1 oktober samen in het heemerf naar de voorvertoning van de oorlogsdocumentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’. Ze leverden een jaar geleden allemaal een bijdrage aan de documentaire en vertelden hun vaak emotionele verhaal voor de camera.
Daarom kregen ze de primeur en de gelegenheid om in besloten kring naar de indrukwekkende beelden te kijken. Twee van hen waren verhinderd, negen geïnterviewden gaven acte de présence, samen met enkele van hun familieleden. Ook ontvingen ze die avond als dank voor hun medewerking, als eersten het nieuw uitgegeven boek van de heemkring ‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’, met verhalen over de Tweede Wereldoorlog van inwoners van de gemeente Gilze en Rijen.

Op 8 en 9 oktober en op 12 en 13 november is de documentaire te zien in respectievelijk De Schakel in Gilze en De Boodschap in Rijen. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. De foto’s zijn van Cor de Kok.  Voor meer foto’s van deze bijeenkomst klik hier

‘De kinderen van toen’ uit Gilze, Rijen Hulten en Molenschot in het
heemerf voor de voorvertoning van de oorlogsdocumentaire
De leden van de projectgroep die de
oorlogsdocumentaire samenstelden

Samen kijken naar de indrukwekkende beelden

 

 

 

voor meer