De oude Schouten Hofstad

Zoals we eerder hebben gemeld op de website zal een aantal keren het programma: ‘Wie praot ermee in oe eige taol’ te zien zijn waarin iemand in de streektaal iets vertelt over zijn werk of hobby. De werkgroep wil hiermee het eigen dialect van Gilze en Rijen onder uw aandacht brengen.
Deze keer heeft de werkgroep “Ut Taolgenootschap” een filmpje gemaakt waarin Jan en Conny Hoevenaars vertellen over de geschiedenis van hun boerderij, “De Schouten Hofstad”. Net als de vorige keer is er weer een klein prijsvraagje verbonden aan deze film. Jan stelt aan het eind een vraag. U kunt het antwoord daarop mailen naar fam.van.engelen@home.nl en misschien maakt u wel kans op de prijs die geschonken wordt door de Heemkring. We bedanken hierbij Bert Huisman die voor ons de film heeft gemaakt.

Voor het filmpje: klik hier

Werkgroep “Ut Taolgenootschap”