‘Tentoonstelling Bevrijding en Wederopbouw’

In november 2019 start de Heemkring Molenheide met een nieuwe tentoonstelling over “Bevrijding en Wederopbouw”.  Dit zal gaan over de periode  1945 tot 1960.

We zijn hiervoor op zoek naar verhalen uit onze gemeente over die periode. Dus heeft u een mooi verhaal over de bevrijding of hoe de wederopbouw verder gegaan is in onze gemeente en u wilt het met ons delen, neem dan contact met ons op. Ook zijn we op zoek naar foto’s van straten en wijken die in de periode 1945 – 1960 gebouwd zijn. We zijn ook op zoek naar het verhaal over de bouw van de Pius-X straat in Rijen. Tijdens de bouw was er een faillissement waardoor de bouw stil gelegd werd. Daarna is de bouw weer verder gegaan. Eventueel ook foto’s hiervan.
In die tijd werd er kleding gemaakt van meelzakken en parachutes. Kan iemand ons daar aan helpen voor de tentoonstelling. Verder zijn we nog op zoek naar een BB-pak, een buspaaltje van de BBA, ANWB-paal of wegwijzer uit onze gemeente.
Heeft u nog foto’s of iets anders wat interessant kan zijn voor onze tentoonstelling dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Foto’s worden door ons gescand en krijgt u meteen retour, materialen dient u voor de duur van een jaar aan ons uit te lenen.

U kunt contact opnemen met:

Kees de Vet      0161-455428,   keesria.devet@home.nl 

Ad Jonkers        0161 452 539,  noldad@planet.nl

Connie Hartog   0161 223 939,  conniehartog1@home.nl

Wim Avontuur                           leibeemd-84@ziggo.nl